Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Bilden visar Matti Larsson, vd för Zordix. På bilden visas även en illustration ur spelet Aqua Moto Racing Utopia.

Matti Larsson, vd för Zordix, är mycket nöjd med börsintroduktionen av bolaget som ger 17 miljoner kronor. På bilden även en illustration ur spelet Aqua Moto Racing Utopia.

Börsintroduktion ger spelföretag i Umeå 17 miljoner

När spelföretaget Zordix i Umeå går till börsen ger det 17 nya miljoner kronor i kassan från ca 1 100 nya aktieägare.

För ett tag sedan kunde Uminova Innovation berätta att spelutvecklingsbolaget Zordix går till börsen. När aktierna släpptes visade det sig att intresset var mycket stort. Aktierna övertecknades till 143 procent och bolaget fick 1 100 nya aktieägare.

Sammanlagt innebär börsnoteringen att Zordix tillförs 17 miljoner kronor efter emissionskostnader. Första handelsdag för bolagets aktier på NGM Nordic MTF var den 23 november 2018.

– Kapitaltillskottet ger oss möjligheten att utveckla egna nya spel och de befintliga ytterligare för att göra våra varumärken världskända och därigenom etablera Zordix som den ledande utvecklaren och förläggaren av spel inom powersports, säger Matti Larsson, vd för Zordix.

– Vi tackar alla investerare som tecknat sig i emissionen och önskar er varmt välkomna som aktieägare i Zordix. Vi ser fram emot en växande marknad och många framgångsrika år tillsammans, säger Matti Larsson.

Syftet med att börsnoteras är att snabba på tillväxten, sprida ägandet och få fler att öppna upp ögonen för spelbolaget. En listning innebär även att bolaget får en kvalitetsstämpel som gör att bolaget blir attraktivt som affärspartner och arbetsgivare.

 

TEXT: MIKAEL HANSSON, UMINOVA INNOVATION

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag