Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Var i Umeå vill du bo?

Välkommen till Umeå!
Att flytta hit innebär att flytta till en stad med många ansikten.

Umeå är en snabbväxande stad, med en befolkning som fördubblats på mindre än femtio år. Läs om allt som är på gång och lär dig om de olika stadsdelarnas karaktär. Du kommer säkert att hitta ett område som passar dig, då varje stadsdel har sin egen karaktär och sitt eget utbud.

Läs om ett växande Umeå och om olika områden

Ny i Umeå? - Visst kommer du ihåg att folkbokföra dig?

Genom att folkbokföra dig på rätt plats får du din post till rätt adress, har möjlighet att söka bostadsbidrag, kan söka stipendier i kommunen och teckna hemförsäkring för din lägenhet. Om du behöver söka vård ska du i första hand vända dig till den kommun du är folkbokförd i.

Ändra din folkbokföringsadress.

Flytta till oss i Umeå!

Varför ska du flytta till Umeå? Om du söker ett ställe där tiden står stilla, där inget händer och där alla tycker att det var bättre förr — då är Umeå inget för dig.

Men söker du efter en öppen stad där medborgarna bejakar förändringar och upplevelser; där människorna gillar mångfald och gärna tänker nytt — då kommer du att gilla Umeå. Att Umeå dessutom har bra skolor, bra barnomsorg, livfull musikskola, intensivt idrottsliv, massor av cykelvägar, livligt kulturutbud — gör allt mycket lättare, och roligare, för dig som flyttar hit.

Berättelser om Umeå
Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag